Behandelingen – Tandartsenpraktijk Amsterdam Noord – Amsterdam

Behandelingen

Periodieke gebitscontrole

Tijdens de periodieke controle onderzoekt de tandarts uw gebit en de status van uw tandvlees. Ook neemt uw tandarts samen met u uw algehele gezondheid door. Er wordt gekeken of u gaatjes heeft of dat er ontstekingen zijn die zo snel mogelijk behandeld moeten worden.

Cosmetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde noemen we ook wel cosmetische tandheelkunde. De werkzaamheden die we uitvoeren zijn niet essentieel voor uw mondgezondheid, maar zorgen wel voor een boost van uw zelfverzekerdheid. Als u niet bij bent met uw gebit, kan dit namelijk grote invloed hebben op hoe u zichzelf ziet.

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel van titanium die kan worden gebruikt ter vervanging van een enkele tand of kies, of voor uw gehele gebit. Implantaten worden ook gebruikt bij het vastzetten van gebitsprotheses (het zogenaamde klikgebit). Een implantaat is van titanium of zirkonium en wordt door het kaakbot en omliggende tandvlees geaccepteerd. Dit houdt in dat het implantaat door de jaren heen niet wordt afgestoten.

Invisalign onzichtbare beugels

De Invisalign®-behandeling is één van de nieuwste manieren om uw gebit recht te zetten. Aan de hand van een digitale scan en foto’s van uw gebit maakt de tandarts een plan. Vervolgens worden de beugels besteld (ook wel aligners genoemd). U draagt iedere aligner 1 – 2 weken, voordat doorgaat naar de volgende aligner.

Kroon en brugwerk

Met kronen en bruggen kunnen we gaten in uw gebit wegwerken. Hiermee verbeteren we de esthetische eigenschappen van uw gebit. Kronen gebruiken we om beschadigingen weg te werken. Mist u enkele tanden, dan plaatsen we een brug met een neppe tand of kies.

Facings

Met facings kunnen we niet alleen de stand van uw tanden veranderen, we kunnen de facings ook enkele tinten witter maken. Hierdoor geniet u altijd van mooie, rechte, witte tanden. Facings zijn plaatjes van composiet of porselein die we over uw bestaande tanden plaatsen om ze mooier te maken. De behandeling van beide soorten facings verschilt niet veel, maar het hangt van uw gebit af welke facings het beste bij u passen. We adviseren u hier graag over.

Mondhygiëne

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist of ( paro- ) preventie-assistente.

Tanden bleken

Wilt u uw tanden een tintje lichter? Er zijn 2 manieren om uw tanden te bleken. Wij kunnen op maat gemaakte bleeklepels laten maken, zodat u daarmee thuis in enkele avonden de tanden wat lichter kunt krijgen. Uiteraard is het ook mogelijk om uw tanden in onze praktijk te laten bleken. We gebruiken alleen goedgekeurde bleekgel tijdens de behandeling. Hierdoor is het laten bleken van uw tanden volkomen veilig.

Kunstgebit

Een kunstgebit, ook wel een volledige prothese genoemd, vervangt de natuurlijke tanden en kiezen wanneer deze volledig verloren zijn gegaan door bijvoorbeeld cariës of parodontitis, of een ongeval. Een partiële (gedeeltelijke) prothese wordt gebruikt als een deel van de tanden of kiezen verloren is gegaan. De tandheelkunde maakt dus onderscheid tussen een volledige prothese en een partiële prothese, zoals een plaatprothese of een frameprothese.

Klikgebit

Door de tand des tijds komt het voor dat een kunstgebit (ook wel prothese genoemd) niet meer goed aansluit op de huidige vorm en grootte van uw kaak. Uit onderzoek is gebleken dat uw kaak geleidelijk slinkt naarmate u een hogere leeftijd bereikt. Hierdoor biedt uw prothese vaak geen ondersteuning meer bij het eten of praten. Een klikgebit biedt de oplossing voor uw probleem.

Chirurgische ingrepen

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen op het gebied van chirurgie:

  • Het plaatsen van implantaten, indien nodig i.c.m. een botopbouw
  • Verstandskies verwijderen
  • Verwijderen van andere tanden of kiezen
  • Verwijderen van wortelresten
  • Totaalextracties ( het verwijderen van alle tanden en kiezen in 1 zitting )

Anti-snurkbeugels

Een mogelijke behandeling tegen snurken of slaapapneu (OSAS) is het dragen van een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Een MRA is een op maat gemaakte beugel die uw onderkaak een beetje naar voren drukt en wordt ook wel anti-snurkbeugel genoemd. Door deze ’s nachts te dragen, ontstaat er meer ruimte achter de tong waardoor u een ademhaling krijgt zonder trillen.

Wortelkanaalbehandeling

Endodontologie is de tandheelkundige benaming voor een wortelkanaal- of zenuwbehandeling. Elke tand bevat één of meer wortelkanalen. Deze wortelkanalen zijn gevuld met zacht weefsel, bestaande uit zenuwen en bloedvaatjes, ook wel pulpa genoemd.

Angstbegeleiding

Maar liefst 40% van de Nederlanders blijkt bang te zijn voor een bezoek aan de tandarts. Speciaal voor deze mensen doen wij er alles aan om u op uw gemak te stellen tijdens een tandartsbehandeling. Stap voor stap leggen we uit wat er gaat gebeuren.