Invisalign – Tandartsenpraktijk Amsterdam Noord – Amsterdam

Invisalign

De Invisalign®-behandeling is één van de nieuwste manieren om uw gebit recht te zetten. Aan de hand van een digitale scan en foto’s van uw gebit maakt de tandarts een plan. Vervolgens worden de beugels besteld (ook wel aligners genoemd). U draagt iedere aligner 1 – 2 weken, voordat doorgaat naar de volgende aligner. Op deze manier worden uw tanden steeds een stukje verder naar de vooropgestelde eindpositie geduwd. De behandelingsduur en het aantal bitjes zijn afhankelijk van uw beginsituatie en het gewenste eindresultaat. De tandarts kan u hier van tevoren een schatting van geven.

Voordelen van een onzichtbare beugel

Een van de grote voordelen van de Invisalign® is natuurlijk dat de beugel volledig transparant is. Op het eerste gezicht zal niemand zien dat u een beugel draagt. Dit is niet het enige voordeel van deze innovatieve onzichtbare beugel. De Invisalign®:

  • Zorgt dat uw tanden weer recht komen te staan
  • De beugel helpt u om een mooi en recht gebit te krijgen. U zult in no time weer vol zelfvertrouwen kunnen lachen.
  • Is eenvoudig schoon te houden
  • De beugel is uitneembaar en dus eenvoudig schoon te houden. U hoeft hem alleen maar af te spoelen onder de kraan en de moeilijk bereikbare plekken te poetsen met uw tandenborstel.
  • Zit zeer comfortabel
  • De Invisalign® corrigeert geleidelijk de stand van uw tanden. U heeft in het begin dus niet dat trekkende gevoel zoals bij een reguliere beugel. In het begin zal de beugel nog wel wat onwennig zijn, maar u bent er na enkele dagen aan gewend.
  • Toont het resultaat van tevoren
  • Dankzij de unieke 3D-technologie kunt u het eindresultaat van tevoren bekijken. Wij lichten iedere stap uit, zodat u precies weet hoe uw tanden eruitzien bij de verschillende aligners.
  • Daarnaast kunt u met de onzichtbare beugel van Invisalign® zorgeloos sporten en u kunt gewoon alles blijven eten. De uitneembare, onzichtbare beugel corrigeert uw tanden met minimale impact op uw dagelijks leven.

De kosten van de INVISALIGN®

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de duur van de behandeling. In een eerste consult met de tandarts zal duidelijk worden hoe de situatie in uw mond is en hoelang u de beugel moet dragen. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld en worden de uiteindelijke kosten duidelijk.

De werking van INVISALIGN®

De Invisalign® is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Op basis van de huidige situatie en het gewenste resultaat wordt er een reeks onzichtbare beugels gemaakt. Elke volgende beugel in de reeks zorgt ervoor dat u een stap dichter bij het gewenste eindresultaat komt. Hoeveel onzichtbare beugels er nodig zijn en hoelang uw behandeling duurt, is afhankelijk van uw wensen en de staat van uw gebit.

Invisalign® onzichtbare beugels verplaatsen de tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. De Invisalign® beugels controleren niet alleen de beweging van de tanden, maar houden ook rekening met de timing. In elke fase kunnen slechts enkele tanden bewegen. Deze methode zorgt ervoor dat u minder last heeft van de Invisalign® beugel dan van een reguliere beugel.

Veel gestelde vragen

Is de INVISALIGN behandeling pijnlijk?

Sommige mensen ervaren een drukkend gevoel wanneer ze de beugel dragen. Dit komt meestal voor wanneer u een nieuwe aligner gebruikt. Dit is normaal en juist een teken dat de beugel zijn werk doet. Het drukkende gevoel gaat vaak na een paar dagen over.

Hoe lang duurt een behandeling met INVISALIGN?

De duur van de behandeling is vergelijkbaar met die van een normale beugel. Dit betekent dat het vooral afhankelijk is van de beginsituatie en het gewenste eindresultaat. In een consult kan de tandarts voor orthodontie u meer vertellen over hoelang u de beugel moet dragen.

Kan ik alles eten en drinken met een INVISALIGN beugel?

Dat kan. In tegenstelling tot een traditionele beugel kan de Invisalign beugel eenvoudig uit de mond genomen worden om te eten en te drinken. Er zijn dus geen beperkingen in wat u kunt eten of drinken.

Hoelang moet ik de INVISALIGN beugel elke dag dragen?

Ons advies is om de Invisalign beugel minimaal 22 uur per dag te dragen. Hoe langer u de beugel draagt, hoe sneller de behandeling gaat.