Cosmetische tandheelkunde – Tandartsenpraktijk Amsterdam Noord – Amsterdam

Cosmetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde noemen we ook wel cosmetische tandheelkunde. De werkzaamheden die we uitvoeren zijn niet essentieel voor uw mondgezondheid, maar zorgen wel voor een boost van uw zelfverzekerdheid. Als u niet bij bent met uw gebit, kan dit namelijk grote invloed hebben op hoe u zichzelf ziet.

Kronen en bruggen

Met kronen en bruggen kunnen we gaten in uw gebit wegwerken. Hiermee verbeteren we de esthetische eigenschappen van uw gebit. Kronen gebruiken we om beschadigingen weg te werken. Mist u enkele tanden, dan plaatsen we een brug met een neppe tand of kies.

Facings

Met facings kunnen we niet alleen de stand van uw tanden veranderen, we kunnen de facings ook enkele tinten witter maken. Hierdoor geniet u altijd van mooie, rechte, witte tanden. Facings zijn plaatjes van composiet of porselein die we over uw bestaande tanden plaatsen om ze mooier te maken. De behandeling van beide soorten facings verschilt niet veel, maar het hangt van uw gebit af welke facings het beste bij u passen. We adviseren u hier graag over.

Witte vullingen

Voorheen waren vullingen niet witgekleurd. Bij lachen of gapen ziet men dan dat u vullingen heeft. Om dit te voorkomen kunt u bij ons terecht voor witte vullingen. Deze variant is nagenoeg niet zichtbaar, waardoor u altijd uw mooie gebit behoudt.

Tanden bleken

Wilt u uw tanden een tintje lichter?
Er zijn 2 manieren om uw tanden te bleken. Wij kunnen op maat gemaakte bleeklepels laten maken, zodat u daarmee thuis in enkele avonden de tanden wat lichter kunt krijgen.
Uiteraard is het ook mogelijk om uw tanden in onze praktijk te laten bleken.
We gebruiken alleen goedgekeurde bleekgel tijdens de behandeling. Hierdoor is het laten bleken van uw tanden volkomen veilig.